19 κόλπα που κάνουν οι επαγγελματίες σεφ και θα απλοποιήσουν τη ζωή σας

Αλήθεια, πόσο συχνά κάνουμε κάτι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μας έμαθε κάποτε κάποιος; Ίσως, εάν χρησιμοποιούσαμε λίγο περισσότερο τη φαντασία μας, κάποια πράγματα να ήταν πιο εύκολα. Καμιά φορά, το να βλέπουμε κάτι από διαφορετική σκοπιά, μας ανοίγει ξαφνικά τα μάτια!

Παρακάτω θα δείτε 19 συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε περισσότερο άνετα στην κουζίνα.

Πώς να διορθώσετε μια πολύ αλατισμένη σούπα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τη διορθώσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μέσα στην κατσαρόλα ένα κομμάτι τουλουπάνι γεμισμένο με μικρή ποσότητα σπόρων και να το βράσετε. Το πανί θα απορροφήσει το υπερβολικό αλάτι. Μπορείτε, επίσης, να βυθίσετε ένα κουτάλι της σούπας με έναν κύβο ζάχαρης, μέσα στην κατσαρόλα. Όταν η ζάχαρη αρχίζει να λιώνει, αφαιρέστε το κουτάλι και επαναλάβετε τη διαδικασία με άλλον κύβο.

Πώς να κάνετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα πιο τρυφερή

Εάν θέλετε μια τρυφερή μοσχαρίσια μπριζόλα, μπορείτε να τη μαρινάρετε με μαγιονέζα πριν την ψήσετε.

Καλαμπόκι

Το βρασμένο καλαμπόκι που σας περίσσεψε, μπορείτε να το βάλετε στη σαλάτα σας. Απλά βγάλτε τους σπόρους με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Για να διατηρήσετε την πλούσια γεύση του φαγητού

Ζεστάνετε το πιάτο πριν βάλετε μέσα ζεστό φαγητό και κρυώστε το πιάτο εάν σερβίρετε κρύο φαγητό. Αυτό το μικρό κόλπο θα κάνει το φαγητό να έχει πλούσια γεύση και φρεσκάδα.

Πώς να ξεχωρίσετε εύκολα τον κρόκο από το ασπράδι ενός αυγού

Αντί να αγοράσετε ένα νέο αξεσουάρ κουζίνας για να διαχωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι.

Γάλα και πουρές πατάτας

Είναι καλύτερα να μην προσθέσετε κρύο γάλα στον πουρέ πατάτας, γιατί θα τον κάνει πιο σκούρο. Θα έχετε καλύτερο πουρέ αν προσθέσετε βραστό γάλα.

Γευστικά παγάκια

Μπορείτε να κάνετε ένα γευστικό καρύκευμα, αν κόψετε μυρωδικά, τα ανακατέψτε με ελαιόλαδο και τα βάλετε σε παγοθήκη. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε γευστικά παγάκια για ποτά με λεμόνι και πορτοκάλι σε φέτες, φύλλα μέντας και κομμάτια από μούρα.

Παγωμένο κρασί

Μπορείτε να ακολουθήσετε το ίδιο κόλπο και για το κρασί. Έτσι, θα έχετε πάντα όσο κρασί χρειάζεστε για τη μαγειρική σας.

Εάν το ψωμί αρχίζει να μπαγιατεύει

Εκτός από το κλασσικό σάντουιτς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το μετατρέψετε σε φαγητό. Το τυρόψωμο στο φούρνο είναι κάτι που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Διατηρήστε τα λαχανικά

Για να διατηρήσετε τα λαχανικά για περισσότερο χρονικό διάστημα, παράδειγμα, το σέλινο ή το μπρόκολο, τυλίξτε τα σε μεμβράνη

Για να ξαναδώσετε φρεσκάδα στα ψημένα φαγητά

Για να ξαναζεστάνετε την πίτσα που έμεινε και να της δώσετε φρεσκοψημένη γεύση, βάλτε την στο τηγάνι και όχι στα μικροκύματα.

Για να μη μαυρίσει το αβοκάντο

Το αβοκάντο δε θα μαυρίσει, εάν το αλείψετε με μηλόξυδο και το αποθηκεύσετε μαζί με φέτες κρεμμυδιού.

Πώς να κάνετε ένα μαχαίρι πιο βολικό

Τυλίξτε μερικά λαστιχάκια κατά μήκος της λαβής του, για να μη γλιστρά από το χέρι σας.

Εάν σας τελείωσε η μαγιονέζα

Αν ξαφνικά ξεμείνετε από μαγιονέζα, αλλά υπάρχει κρέμα γάλακτος στο ψυγείο, τότε μπορείτε εύκολα να κάνετε μια μαγιονέζα: απλά ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο ενός σφιχτά βρασμένου αυγού και μια κουταλιά μουστάρδα.

Για το κομμένο κρεμμύδι που έμεινε

Ρίξτε πάνω του λίγο αλάτι για να μείνει φρέσκο. Μπορείτε επίσης να το τυλίξτε σε μεμβράνη ή να του ρίξετε λίγο λάδι και να το αποθηκεύσετε σε μπολ.

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από τα πιάτα

Αν τα πιάτα έχουν διατηρήσει τη μυρωδιά του ψαριού ή του κρεμμυδιού, τα πλένουμε με νερό και ξύδι. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Καφές στο μπρίκι

Για να κάνετε το κατακάθι του καφέ να πέσει στο κάτω μέρος του μπρικιού, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό και περιμένετε για μισό λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι.

Διατηρήστε το ψωμί φρέσκο

Το ψωμί θα μείνει φρέσκο πολύ περισσότερο, αν βάλετε ένα μήλο στην ψωμιέρα.

Τραγανές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες θα είναι νόστιμες και τραγανές, αν τις στεγνώσετε πρώτα με μια χαρτοπετσέτα ή τις βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγο, πριν τις τηγανίσετε.

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments