10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε.

Μερικές φορές, φαίνεται σαν όλα όσα έχετε μάθει για το φαγητό και το μαγείρεμα να είναι ένας μύθος. Τα κόλπα στην κουζίνα και οι έξυπνες συμβουλές δεν λειτουργούν και οι μύθοι διαλύονται εύκολα.

Παρακάτω αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε τους μεγαλύτερους μύθους στην ιστορία της μαγειρικής. Είναι καιρός να σταματήσετε να πιστεύετε ότι ακούτε.

1 Δεν θα συμβεί τίποτα κακό αν καταναλώσετε ληγμένο φαγητό.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 1

Μύθος

Η ημερομηνία λήξης, στην πραγματικότητα πληροφορεί πως μετά από αυτή την ημερομηνία, το προϊόν χάνει την ποιότητα και τη θρεπτική του αξία. Οι σπάνιες εξαιρέσεις αυτού του κανόνα περιλαμβάνουν μόνο τα μη αναλώσιμα τρόφιμα. Αυτό ισχύει μόνο αν έχουν διατηρηθεί σωστά.

2 Ποτέ μην ξεπαγώνετε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 2

Αλήθεια

Αν ξεπαγώνετε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα βακτήρια διπλασιάζονται κάθε 20 λεπτά. Ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεπαγώσετε τρόφιμα είναι τοποθετώντας τα στο ψυγείο.

3 Δεν είναι ασφαλές να φάτε τρόφιμα μέσα από κονσέρβα που έχει χτυπηθεί.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 3

Μύθος

Αν δεν υπάρχει βαθούλωμα στο πάνω ή κάτω μέρος της συσκευασίας και η ασφάλεια δεν είναι σπασμένη ή κομμένη, τότε δεν αποτελεί κίνδυνο. Πρέπει να αποφύγετε τις κονσέρβες που έχουν σκουριάσει ή διογκωθεί.

4 Το αλκοόλ εξατμίζεται εντελώς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 4

Μύθος

Μετά το βράσιμο, το 85% του αρχικού αλκοόλ παραμένει. Μετά από 1 ώρα σιγανού μαγειρέματος παραμένει το 25%. Μετά από 3 ώρες μόνο το 5%.

5 Τα αποφάγια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 1 εβδομάδα

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 5

Μύθος

Μπορείτε να κρατήσετε τα αποφάγια για 3 μέρες και όχι περισσότερο. Αν είστε σίγουροι πως δεν θα φάτε το σουφλέ πατάτας σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

6 Τα αβγά δεν πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 6

Αλήθεια

Τα αβγά πρέπει να αποθηκεύονται στο δοχείο ή το ράφι που προορίζεται για αυτά μέσα στο ψυγείο και όχι στην πόρτα του. Έτσι, η θερμοκρασία θα παραμένει ίδια και σταθερή.

7 Το να ξαναγεμίζετε τα πλαστικά μπουκάλια κάνει κακό στην υγεία σας.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 7

Αλήθεια

Η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού χωρίς να τα πλένετε σωστά, είναι κακή ιδέα. Για να αποφύγετε την βακτηριακή μόλυνση, πλύνετε πάντα τα μπουκάλια σας με ζεστό νερό, σαπούνι και βούρτσα.

8 Είναι καλύτερο να αφήνετε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 8

Αλήθεια

Πρέπει να αφήνετε το φαγητό να κρυώνει πριν το βάλετε στο ψυγείο. Αλλιώς, θα απελευθερώσει θερμότητα μέσα στο ψυγείο και θα ζεστάνει όσα τρόφιμα βρίσκονται εκεί.

9 Το τεφλόν είναι καρκινογόνο

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 9

Μύθος και αλήθεια

Το τεφλόν απελευθερώνει τοξικά αέρια όταν θερμανθεί πάνω από τους 370 βαθμούς. Ωστόσο, κανείς δεν μαγειρεύει σε τέτοιες θερμοκρασίες, σωστά; Αν αμφιβάλλετε ακόμη, αερίστε καλά την κουζίνα σας καθώς μαγειρεύετε και πετάξτε τα τηγάνια με φτηνό σμάλτο.

10 Προσθέτοντας λάδι στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια, τα αποτρέπεται από το να κολλήσουν μαζί.

10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε. 10

Μύθος

Τα μακαρόνια σας θα γλιστρούν και η σάλτσα θα απομακρύνεται.
via

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments